top of page
  • Foto van schrijverKurt Pas

THE MAGIC BRUSH - Waarom je Capture One 14.3 nodig hebt!Software releases zijn bij Capture One Pro steeds veel meer dan enkele Bug Fixes. Elke keer wordt er wel iets innoverend toegevoegd dat het leven van een fotograaf makkelijker maakt.


Vandaag bracht Capture One een update uit voor de gebruikers van Capture One 21. Een update waarmee ik al een tijdje Beta-testen mocht uitvoeren.

Men sleutelde onder meer aan:

- Voor de liefhebbers van Capture One Pilot is er nu een nog handiger Capture One Live. Je klant kan nog makkelijker de fotoshoot van zijn producten volgen en meteen een rating geven an zijn favoriete beelden.

- Een nieuw penseel: De Magic Brush. Mijn favoriet selectie instrument!


Ik ben meteen verkocht voor deze Magic Brush! Vroeger selecteerde ik vaak met de hulp van de Color Editor tool en Luminosity mask, maar de Magic Brush lijkt te snappen wat jij wil selecteren!


Je vindt de Magic Brus naast het standaard penseel.

Het enige wat je nu nog moet doen is met het penseel kleuren over het gedeelte van de foto dat je wil selecteren. Een klein gedeelte is voldoende! Vindt de tool niet alles, kleur dan over een stukje dat Capture One niet detecteerde. Heeft Capture One teveel geselecteerd, kan je met de standaard gom of Eraser (Sneltoets E) het teveel weer weg kleuren.


Werkt de tool niet perfect naar je wensen, dan kan de de tolerantie en feather (hoe hard of zacht Capture One de randen selecteerd ) aanpassen. Maar het meest handige is de functie om in de gehele foto nar dezelfde kleur & toon te zoeken. Hiervoor vink je "Sample Entire Photo" aan.Reclame maken voor een nieuwe functie is handig, maar werkt het ook echt?

Ik testte de Magic Brush uit bij productfoto's die ik onlangs voor Tomsgates mocht maken. Het onderstaande filmpje maakt duidelijk hoe efficiënt de tool is! Zeker als het vinje "Sample Entire Photo" aan staat.Een witte achtergrond kan je best nabewerken in Affinity Phono of Photoshop, maar voor een snelle proef is de Magic Brush zeker voldoende.Wil je Capture One aankopen of een ouder versie upgraden? Ontvang dan 10% korting met code KURTPAS10! Deze code geld ook voor de aankoop van Styles.57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page