top of page
  • Foto van schrijverKurt Pas

mijn post-corona favoriet

Wat doet een mens als het lever herleid is tot een home office en sport en fotografie niet langer essentieel is? Wandelen met de eigen woefkes en ons paardje. Voor dierenwelzijn had de regering aandacht en wandelingen in de buurt werd gelukkig ook als essentieel beschouwd.


Tijdens één van de wandelingen in mijn buurt kwamen we voorbij de weideafsluiting uit onderstaande foto. Ik vond het hek echt fotogeniek en ideaal om met herdershonden te fotograferen. Je zou er zo een kudde schapen bij kunnen bedenken.


Onmiddellijk na de eerste versoepelingen, waar b2b shoots op een buitenlocatie weer was toegestaan, had ik een afspraak met deze twee kanjers.

Ik bouw een shoot steeds op van een voor de honden makkelijke houding tot meer complexe composities en met meerdere honden. Bij dit duo duurde het niet lang voor we al combi-shot deden met beide honden en met verschillende houdingen.


Wat kan een mens meer wensen?


Voor de fotografen:

Nikon D850 + 70-200 f2.8

ISO 200 1/800st f3.5

Natuurlijk licht aangevuld met een vleugje accentlicht uit mijn geliefde Elinchrom ELB400 HS en Elinchrom deep umbrella (+difusor).

Liever wat meer tijd op de set en een kleine correctie in Capture One Pro. Dan uren Photoshop.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page