top of page
  • Foto van schrijverKurt Pas

Foto's retoucheren - Voor en Na

Ook al besteden we veel aandacht aan licht, kleur en scherpte tijdens het fotograferen, een foto is geen kant en klaar product.

Tijdens de nabewerking krijgen de foto's kleine contrast, kleur en helderheid correcties zodat het onderwerp optimaal aandacht krijgt.


Maar PhotoShoppen is niet aan mij besteed. Ik hou het liever natuurlijk. Mijn bewerkingen doe ik daarom op het digitale negatief, de zogenaamde RAW file. Hiervoor gebruik ik Capture One Pro. Een heel kwalitatieve tool die me instaat stelt om levensgrote prints haarscherp af te drukken.


Hondenlijnen wegwerken ging tot voor kort niet altijd succesvol in Capture One, maar met de nieuwe versie is dit "piece of cake"geworden.

Lees er meer over in dit artikel in de sectie "Voor Fotografen"


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page