top of page

Capture One Voor Nikon

    Goed nieuws voor de Nikon fotografen onder ons! Capture One Pro for Nikon is nu beschikbaar.

Capture One Pro ondersteund zowat elke camera die op de markt te vinden is. Als je de standaard versie van Capture On koopt of huurt, krijg je een RAW Engine voor het gele pack aan systeem camera's, DSLR's, Mirrorless en de midden formaat camera's van Phase One.

     Voor Sony en Fujifilm bestond er al een versie met de gele Capture One functionaliteit, maar met enkel de RAW Engine voor dat merk van camera en aan een goedkopere prijs.

     Gebruik je net als ik één merk van camera's dan kan je zo 200 euro besparen of dit bedrag bv investeren in Style Packs. Als Nikon gebruiker ben ik erg heel blij dat ik nu niet meer de volle versie van Capture One moet kopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Onlangs gaf ik voor de nationale vereniging van beroepsfotografen een webinar over Capture One Pro 20.

Capture One Pro is al meer dan 5 jaar mijn RAW converter. De kwaliteit en mogelijkheden van deze tool lijken wel eindeloos. Maar komende van LightRoom, moest ik behoorlijk wennen aan deze tool en het koste een tijdje eer ik Capture One in de vingers had.

     Vijf jaar geleden was er online nog niet veel info te vinden over Capture One. Dat is nu anders. Capture One heeft een goede Learning Hub en er zijn op sociale media diverse groepen te vinden.

Nederlandstalige info is echter nog weinig beschikbaar en daar wil ik verandering in brengen met deze pagina!

     Ik heb me voorgenomen om minimaal één keer per maand een artikel te schijven over een van de functies van Capture One en uit te leggen hoe ik deze functie gebruik.

Heb je nood aan een bepaald topic, stuur me dan een berichtje. Vragen die veel opduiken behandel ik dan eerst.

Heb je nog geen Capture One Pro?  Het onderstaande logo brengt je naar de PhaseOne website waar je een demo kan downloaden.

C1-Nikon.png
C1-10%.png
bottom of page